הנה נתון מדהים: כ-90% מכל העבודות בתחום הבנייה מצריכים שימוש כלשהו בפחים. לכן כדאי מאוד לדעת על כיפוף פחים, תהליך העיבוד, עם מה ניתן להשתמש ועוד פרטים רבים כי מדובר על מצרך שהוא דומיננטי בסיסי ויסודי מאוד כמו שעולה מהנתון הזה. בגדול אפשר להשתמש וליצור פחים ברוב המתכות למשל אלומיניום, בדיל, אבץ, פלדה ועוד רבים אחרים.
יש לפח יתרונות רבים מאוד שכדאי לדעת והם מהווים מעלות לעומת שאר הסוגים שיש. כך למשל, יש בהם עמידות למים, עמידות בלחץ גבוה, נוח לעיבוד, חומר גלם זול, קל לתיקון, כושר בידוד גבוה, בעל מראה אסתטי, משקלו קל.
ומה זה כיפוף פחים?
התהליך של הפיכת המתכת לפח נקרא ערגול (או ריקוע). התוצאה היא משטח אופקי עם עובי מסוים שאפשר להשתמש בו כמו שהוא כדי לעשות עבודות של קירוי חדרים, מחסנים, וכו’.
אם רוצים שהפח יהיה בצורה מסויימת אז צריך לעשות חיתוך וכיפוף פחים. זה נעשה בצורה מנוגדת של שני צידי הפח ובעצם אנחנו מעגלים את הפח וכך בעצם אפשר בשיטה הזאת לייצר קשת רחבה של צורות שתתאים לכל מקום שתרצו עד לרמת הדיוק הקטנה ביותר.
אפשר להגיע לרזולוציה מדויקת עד רמת המילימטר של הפח כדי להגיע למיקום שאנחנו צריכים להשתמש בו. העניין הוא שבזמן הכיפוף של הפח הוא מאבד משטח הפנים שלו ולכן חשוב מאוד לתכנן זאת ולעבוד מראש עם כמות גדולה יותר של פח.
חיתוך פחים בלייזר הוא באמצעות מכונת פייבר משוכללת. היא מבטיחה דיוק מילימטרי ויעילות אנרגטית גבוהה מאוד בביצוע של עבודת החיתוך.
חיתוך וכיפוף פחים הוא שלב המשכי ומשמעותי בביצוע עבודות פח כאשר המטרה היא להביא את חומר הגלם הראשוני לצורה והמטרה הסופית שבעצם הוא יכול לשמש. ולכן צריך לבצע את חיתוך וכיפוף הפחים אחרי תכנון מדויק, ובצורה יעילה כחלק מפס ייצור של ממש.
מבחינת השלבים הרי שהרבה פעמים חיתוך וכיפוף הפחים יהיה עוקב או קודם לביצוע עבודות רבות אחרות כמו למשל ניקוב, צביעה, ריתוך או ציפוי של המתכת.